logo t-shirt

U KAN VANAF NU TERECHT OP ONZE NIEUWE WEBSITE:

 http://www.subterra.vlaanderen/

De SUBTERRA opnamestudio is gelegen in een kelderverdieping, volledig akoestisch geïsoleerd waardoor geen enkel geluid of trilling van buitenuit de studioruimte kan bereiken. In de opnameruimte heerst een absolute stilte: onze klanten vergelijken de sfeer in de ruimte wel eens met die van een bioscoopzaal: pure stilte en een uitgekiende isolatie resulteren in een warm geluid dat vooral bij de opnames van stemmen, akoestische instrumenten en percussie “voelbaar” is.
De studio heeft tot doel te trachten binnen elk genre van muziek, met de klant en gebruikmakend van onze apparatuur en onze kennis, een zo hoog mogelijke geluidskwaliteit na te streven. Wil je weten hoe we klinken, dan kan je altijd eerst even langskomen voor een luistersessie: we laten dan enkele in onze opname-studio gemaakte tracks horen en we tonen je onze apparatuur. Uiteraard kunnen we je enkele klanten aanduiden die we als referentie mogen opgeven.
.

Digital Audio Workstation

.
professionele en high tech CUBASE Elements 8 Recording programma + Wavelab 9 mastering program
.

.

Audio Interfaces:

 
steinberg_UR824

  

Steinberg UR 824
 
9999-07941-2

.

.

.

.
Focusrite Octopre Dynamic MKII

.

.

.

.

Recording /machines:

Windows 7   64 bit version hard disk recording

i7 computer with ultra fast SSD disk

dBx project 1 262 compressor/limiter

Yamaha reverb/delay

Boss delay and distortion

Yamaha SPX 900 multi effect processor

DUSON PA 75 amplifier, upgraded to PA 100

IQ Level 4 speakers

Cables: MONSTER and MONITOR high end cables

Nakamichi Tape Deck 1.5

Steinberg VST Instruments Collection

grote verscheidenheid aan VST effecten (delay, chorus, reverb, compressie, limiter, …)

 

Microfoons:

Sontronics
.
De Subterra Recording Studio gebruikt enkel microfoons van het gerenommeerde Britse merk Sontronics. Deze micro’s voldoen volledig aan de opname-eisen en kwaliteitsnormen van de studio. Subterra en Sontronics hebben in de loop van de voorbije jaren een vertrouwensrelatie opgebouwd waardoor een efficiënte follow-up vanuit de Britse firma naar onze studio mogelijk werd gemaakt.
http://www.sontronics.com/
.
.

PRIJZEN:

Opname 1 track met achtergrondmuziek die volledig klaar is bij aanlevering, meegebracht door de klant op CDr, stick, …
formaat AUDIO, WAV, MP3: 50 euro

 
Opname 1 track met studio-opname van instrumenten/zang of wanneer de muziek werd aangeleverd (zie boven) maar verder nog bewerkt moet worden in de studio (mixen, masteren, bewerken, effecten…) : 125 euro
 
Opname MINI CD (3 tot 5 tracks), met studio-opname van
instrumenten en zang: 500 euro

 
Opname MIDI CD (6 tot 8 tracks), met studio-opname van
instrumenten en zang: 1250 euro

 
Opname FULL CD met studio-opname van
instrumenten en zang: 2500 euro

 
Werken in een opnamestudio houdt ook enkele voorwaarden in. We hanteren bij Subterra vzw geen kleine lettertjes, dus onze voorwaarden zijn duidelijk en vergelijkbaar met de voorwaarden in andere studio’s. De onkosten voor de opname(s) worden als volgt betaald: 50% bij aanvang van de opname(s), 50% bij aflevering van de definitieve versie, tenzij anders afgesproken. Het stopzetten van de opname(s) door de klant geeft geen aanleiding tot het niet-betalen van de volledige factuur. Indien door overmacht (brand, ziekte, …) de geluidstechnieker van de opname-studio niet meer in staat is om de opnames af te werken of verder te zetten, dient toch steeds de helft van het totale factuurbedrag door de klant te worden betaald. Als de klant door overmacht (ziekte, splitten/stopzetten van de muziekgroep) niet meer in staat is om de opname(s) af te werken of tot een einde te brengen, dan wordt er een berekening gemaakt voor de onkosten op basis van het aantal reeds opgenomen tracks (afgewerkt of onafgewerkt) waarbij onafgewerkte tracks tellen als afgewerkte tracks, of op basis van de tijd (uren) die in de studio werden gebruikt om de opnames te realiseren. We rekenen in dat geval een bedrag van 20 euro per uur aan. Er geldt een algemeen rookverbod in de studio. De klant dient financieel in te staan voor schade toegebracht aan materiaal en/of infrastructuur van de opnamestudio, zowel in de studio zelf als wanneer ons materiaal op verplaatsing wordt gebruikt. Prijzen zijn netto, er komt dus GEEN BTW meer bij. Sinds 1 juli 2015 zijn wij als vzw vrij van BTW. Je bespaart dus nog eens 21% in vergelijking met studio’s die wel BTW aanrekenen!Uiteraard houden we ook rekening met jouw budget, groepsbezetting, aantal op te nemen tracks, aantal instrumenten, al of niet opnemen vanaf elektronische instrumenten of vanuit jouw computer of hard disk en de tijd die nodig is om je track op te nemen en af te werken… als dit de prijs kan beïnvloeden zullen we dit altijd vooraf met jouw bespreken.
*Zoals je kan zien werken we liever per project dan per uur. We werken jouw muziek af tot een zo goed mogelijke opname en dit binnen onze mogelijkheden, echter, zo lang dit maar binnen een redelijke termijn is of binnen de termijn die we afgesproken hebben (eventueel bij schriftelijke overeenkomst). Die termijn bespreken we voor de start van de opname(s). Je kan dus werken aan je muziek zonder naar de klok te moeten kijken, je kan dit rustig doen, met tijd voor experimenteren, try outs, zelfs repeteren kan want je kan je materiaal in de studio laten staan gedurende de hele opname-sessie, opnemen en afwerken in een efficiënt tempo, maar dit alles binnen een redelijke termijn: één track opnemen en afwerken kan perfect binnen een tijdsbestek van 20 uur, voor een full CD zal dit uiteraard veel langer duren, dit bespreken we dan ook vooraf. Het is dus van belang dat je je goed voorbereid hebt alvorens naar de studio te komen, dat je tekst in orde is, dat je instrumenten goed gestemd staan, dat je alles bij je hebt, dat je vooraf gerepeteerd hebt.
 
Inbegrepen:
– 1 CDr met definitieve mix per groepslid
– 1 MASTER CDr bestemd voor productie (persing), deze master CDr is verzegeld verpakt (do not touch)

 Opnemen op locatie: zelfde prijzen als hierboven. De mobiele Subterra Recording Studio staat garant voor de beste opnames in een locatie naar jouw keuze. Als die locatie (zaal…) in Limburg ligt worden er geen extra vervoerskosten aangerekend.
.
.
.

Hoe werkt Subterra Recording Studio?

.
* je kan op verschillende manieren je muziek opnemen: alle muzikanten samen voor een live feel, ofwel elk instrument apart, dus laag na laag, of een combinatie van die methoden.
.
* als al de muziek opgenomen is (dus na elk nummer dat je opgenomen hebt of na het opnemen van alle nummers) krijg je een mix “1 ste versie” mee naar huis. Die beluister je aandachtig en je noteert wat er nog aan de klank of aan de opnames moet veranderd worden. Je komt dan opnieuw naar de studio en de wijzigingen worden aangebracht. Je krijgt dan opnieuw een mix mee naar huis, dit is dus de “2de versie”. Die beluister je opnieuw en dan kan je ook weer dingen veranderen in de studio. Daarna krijg je de “definitieve mix” mee: de opnames worden dan gemasterd in de Subterra Studio. Dat betekent dat je dan per groepslid een definitieve mix op CDr meekrijgt plus één verzegelde CDr, die kan dienen om naar een CD persingsfirma te sturen. Die persingsfirma maakt dan jouw CD’s.
.
.
.
BELANGRIJK: er bestaan een aantal SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN als je een CD wil opnemen en uitbrengen! Je vraagt dit best even na aan de geluidstechnicus van de Subterra Recording Studio.
.
.

We willen een CD uitbrengen maar we hebben nog niet voldoende geld om CD’s te laten persen. Wat kunnen we doen?

.
Ook hier kunnen we je helpen: je kan bij ons in de studio tot maximum 50 CD’s laten aanmaken. Dit zijn dus CDR’s, maar van superieure kwaliteit: de schijfjes hebben dezelfde coating als echte CD’s en de rugzijde is bedrukbaar, dat kan ook in de studio voor je gedaan worden, je brengt dan een afbeelding (in kleur of zwart/wit, zoals je zelf wil) in JPEG formaat mee en die wordt dan op je CDr’s gedrukt. De print is krasvrij en watervast, zoals bij echte CD’s! Kostprijs: 2 euro per stuk, bedrukt. Je kan dan zelf een hoesje maken, of ook weer in de studio laten ontwerpen (gratis) en inlays drukken.
.

Kan ik mijn muziek laten opnemen op een andere locatie?

.
Voor grotere groepen zoals kamerorkesten, zangkoren, harmonieën, orkesten… kan het interessant zijn om op een locatie op te nemen: er wordt dan samen met jouw groep naar een geschikte ruimte (zaal) gezocht. De Subterra Recording Studio wordt dan een mobiele studio en zorgt ter plaatse voor een hoog kwalitatieve opname. De prijzen voor opnames op locatie zijn dezelfde als die voor opnames in de studio. Als de locatie in Limburg is, worden er GEEN extra vervoerskosten aangerekend.
.
.

Zaalversterking – P.A.

.
De Subterra Recording Studio kan ingeschakeld worden om een zaalversterking te verzorgen: we specialiseren ons in het versterken van het geluid voor kleine groepen (rockbands…) en solo artiesten in kleine zalen (jeugdclubs…) en in het versterken van zangkoren en orkesten in grotere zalen. De kostprijs bedraagt 300 euro + eventuele huurprijs van het te gebruiken materiaal en apparaten. Wil je hierover meer weten, vraag dan vrijblijvend een offerte aan.
.
.
CONTACT:
SUBTERRA vzw
Cuvelierstraat 13 A
B-3740 BILZEN-RIJKHOVEN
BELGIUM
.
e-mail: subterra@militia.be
phone: 0032 (0)478 56 86 84
enterprise number: 0845.410.131
.
.

Bezoek ons op FACEBOOK

.
https://www.facebook.com/subterra.recordings
.
.

Foto’s van de studio

.studio 4
.
studio 3
.
studio 1
.
studio 2
.
studio 7
.
studio 6
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Klanten van SUBTERRA RECORDING STUDIO:
.
.
BOOSTER CLUB
FATE IN FAITH
GATES OF ABYSS
HET ZWEET
HORSES BLEW FIRE
IMAGE 11
MEKANORGANIK
MILITIA
MUZIEKACADEMIE VOEREN/RIEMST
MY EX STACY
PIQUET
WHY BOTHER
LA FAMIGLIA
THE EVIL KNIEVELS
THE VULGAR ERA
CHRYZANTEMUM
POLYSEMANTIEK

.
.

OPNAMES BEZIG OP DIT MOMENT:

.
.
Chryzantemum (Bilzen, dark metal, 5-koppige formatie)
Polysemantiek (Sercan Usta Hip Hop Project)

2 comments

 1. Beste,

  Kan U me een audio via soundcloud of een ander link bezorgen van iets wat U reeds hebt opgenomen in uw studio. 1 kort fragment is voldende (bij voorkeur in een van deze genres: singer-song, pop-rock, blues, Americana, etc.).

  Ook mag U eventueel een idee geven qua prijs (ruw per uur ofzo is voldoende). Ik neem nadien dan eventueel in een later stadium terug contact op. Dank U.

  Met vriendelijke groet,

  David De Groot

  david de groot, 16 juli 2015
 2. dag David, ik heb je via je e-mail adres een berichtje gestuurd en een geluidsopname.

  Mvg
  Frank

  Frank, 18 juli 2015

Leave a comment